DANSERE


– Danserne i Danselaboratoriet –

Vibeke Meland

Vibeke har vært med i Danselaboratoriet siden oppstarten i 2001. Det hun liker best med å danse er å bevege seg. Hun liker dans med fart i, og å bevege mye på kroppen. Vibeke liker også å dra på tur, bake og være sammen med venner og familie.

Liv-Karin Alm

Liv-Karin har vært med siden 2004. Det beste med dans er å bevege seg, og å lære seg forskjellige måter å bruke kroppen på, kroppsbeherskelse og å stole på seg selv. Hun liker også å være med på ulike kulturelle arrangementer, synge i Trondheimskoret, spille piano og surfe på nettet.

Foto: Juliane Schütz (On Display, 2019)

Borghild Bromstad

Borghild har danset i Danselaboratoriet siden 2005. Hun syns det er gøy å danse sånn som vi danser i Danselaboratoriet. Mye morsommere enn dans med faste trinn, som for eksempel ringdans. Foruten å danse, er hun med i teatergruppa Integretto. Integretto har i likhet med Danselaboratoriet mye improvisasjon, og det er noe Borghild liker veldig godt.

Foto: Klipp og Lim

Elen Øyen

Elen har vært med siden høsten 2005. Det beste hun vet med å danse er å improvisere. I improvisasjon kan man gjøre det man føler for der og da, og ikke tenke på faste trinn og koreografi. Det kan ikke gå galt! Utenom å danse, elsker Elen å høre musikk og gå på konserter, være sammen med venner og familie, se film, være på fotballkamp, se sport på tv, og drikke kaffe.

Urszula Borowiec

Urszula har vært med siden 2005. Hun liker alle former for dans, men er spesielt glad i improvisasjon og skapende dans. Foruten dans liker hun å trene, gå tur, dra på kino, bowling og konserter.

Anne Marit Ligaard

Anne Marit har vært med siden høsten 2010. Hun danser fordi hun MÅ bevege seg. Dans er for henne en morsom og interessant måte å kommunisere med andre på, og en herlig måte å forholde seg til musikk på. Hun danser også tango, og liker godt å lese bøker, drikke te, se på havet og spille piano.

Foto: Arne Hauge

Didrik Austmo Pedersen

Didrik har vært med siden høsten 2014. Han syns det er veldig gøy å være med, og å bli sprek og myk. Han er generelt veldig interessert i dans. Ellers er han glad i musikaler. Han trener tre ganger i uka, og han er med i teater. Han har vokst opp i et teatermiljø, så det passer han godt å opptre.

Foto: Juliane Schutz

Alex Haugen

Alex har vært med siden 2017. Han har alltid likt all slags dans og er veldig glad i å danse i Danselaboratoriet. Han liker også teater, høre på musikk, se på film og være med venner. 

Marthe Sofie Pande-Rolfsen 

Marthe Sofie har vært med siden 2017. Hun har danset nesten hele livet og startet med å danse klassisk ballett og jazzdans. Nå er det improvisasjon og samtidsdans hun elsker mest, fordi det er fritt, lekent, utforskende, skapende og ikke minst inkluderende. Hun liker å utforske nye og uvanlige bevegelsesmønstre og å samskape sammen med de andre i Danselaboratoriet.

Hanne Brandhaug

Hanne har vært med siden 2017. Hanne blir lykkelig av dansing! Når Hanne danser kan hun gå inn i sin egen boble. Da flyr tankene ut og da er det bare henne og musikken som strømmer gjennom henne. Hanne driver også med teater i Sjiraffen kultursenter i teatergruppa Integretto, og hun liker fargerike klær og spansk og klassisk musikk.

Kristin Nerdal

Kristin har vært med siden høsten 2018. Dansen betyr mye for henne. Hun liker dans fordi man ikke bruker ord, men kroppsspråk. Man kan uttrykke tanker og følelser, om man er glad, trist eller sur. Kristin syns det er spennende å danse på forskjellige måter, alene eller i grupper, høyt eller lavt ned på gulvet.

Kristine Iris Gjøvikli-Drysdale

Kristine har vært med siden høsten 2019. Kristine liker å finne rytmen når hun danser. Noen ganger er det også fint å danse uten musikk. Og så er det veldig gøy å improvisere! Kristine er også aktiv i Sjiraffen kultursenter der hun er med i teatergruppene Integretto og Sikksakk. Hun er veldig glad i å stå på scenen.

Tobias Navarro Schröder

Tobias begynte i Danselaboratoriet høsten 2020. I dansen kan Tobias samle det han ser, hører, lukter, og sine minner, håp og frykt for fremtiden. Det viktigste er hva han føler i øyeblikket. Alt kan leve og dø i kroppens stadig skiftende skulptur. Tobias synes improvisasjonsdans er så gøy! Han elsker å lære av forskjellige mennesker, språk og kulturer, og ta lange turer i naturen. En annen lidenskap er å oppdage ny kunnskap om sinnet og hjernen vår gjennom yrket hans som kognitiv nevrovitenskapsforsker.

Gunhild Løhre

Gunhild ble kjent med Danselaboratoriet gjennom samarbeidsprosjektet “Quantum Entanglement” i 2021. Våren 2022 var hun med som danser i DansiTs 20 års jubileumsutsilling og koreografien “Nattegalen”, og høsten 2022 er hun med gjennom hele semesteret i arbeidet med “Aband(on)ed”. Gunhild elsker å danse, og jobber med dans hver dag. Gjennom danseimprovisasjon liker hun å finne nye baner for kroppen å bevege seg i, og ulike måter å møte mennesker på.

Freddi Schnellinger

Freddi er praktikant i Danselaboratoriet høsten 2022, på utveksling gjennom studieprogrammet Erasmus. Freddi har danset siden han var barn. Danselaboratoriet tilbyr ham et ideelt sted å dele sin entusiasme for dans med andre dansere i et kreativt fellesskap der han umiddelbart følte seg komfortabel. Han liker spesielt godt å utforske, improvisere og koreografere sammen. Foruten å danse liker han å spille cello, male, møte venner og gå turer.

Nikolai Krogtoft Grøtte

Nikolai har vært med siden høsten 2022.
Han liker å danse og røre på kroppen. Han liker også å spille fotball og spille i korps.

Ingrid Anita Nås

Ingrid Anita har vært med siden høsten 2022.
Hun ble med i Danselabratoriet da hun føler at hun kan være seg selv og få danse. I fritiden liker Ingrid Anita og jobbe som frivillig for islek på Leangen.

Lise Emilsen Klevstuen (permisjon)

Lise har vært med i ulike perioder siden høsten 2012. Dansen for Lise er kroppens språk. Det er en måte å uttrykke seg på som føles naturlig og nødvendig. Når hun danser kan hun legge fra seg alle bekymringer og hemninger. Dans er frihet! Utenom dansing er Lise glad i det meste av kultur – film, musikk, bøker, tegneserier og scenekunst.

Tidligere dansere:
Polina Timina, Ylva Cecilie Vestrheim, Barbro Rønning, Bente Bjerkan, John Fung, Celine Meillaud, Linna Li, Aleksandar Isailovic, Anne Karin Ekenes, Ingrid Rogndahl, Frøy Elise Reitan, Ane Røvik Wahlen, Silje Brødreskift Høyden, Claudia Cazorla, Finn Adrian Jorkjen, Helga Rogne, Svetlana Stokke, Matilda Rolfsson, Sara Guldmyr, Amanda Varhaugvik, Yngvild Rønning, Cecilie Moxnes, Maria Roisin Sundt, Ingrid Remmen, Miriam Myrvang, Ida Pape Pedersen, Janne Fjeltvedt Pedersen, Nora Sitter, Gry Anette Stoa, Hanne Dihle, Karoline Mikkelsen, Hanne Gullvik, Mari Flønes, Line Strøm, Audun Mollan Kristoffersen, Elisabeth Denstad, Katrine Høgmo, Lena Rønnsberg, Sarah Lundhaug Andresen, Ingvild Fjærli, Eva Aagaard, Per Erik Walslag, Julie Dziwde, Marit Magnussen, Hege Bergum, Marita Løvmo Iversen, Nina Therese Aune, Luis Della Mea, Arnhild Staal Pettersen.